ПОНУДИ

Динамометар

Располагаме со Динамометар кој врши мерења на возила со преден или заден погон.

Тјунинг

Autotech tuning е вистинскиот избор во областа на чип тунингот.

Лиценциран софтвер

Работиме со лиценциран софтвер и сертифицирана техника.

Чип тунинг

Последни Вести

media-share-0-02-04-d7d07941b5ee8ffd3b40cbe979b98ccb8adeeccf312475d3a90abf10c7a8af1d-f9178944-7292-4fb4-a99a-c46e97b4d7fb

Skoda Octavia 1.6 TDI 105

Skoda Octavia 1.6 TDI 105 Стандард: 105 hp и 250 Nm Tјунирано: 140 hp и 310 Nm

Прочитај повеќе
media-share-0-02-04-f69082f63792e5134ea6ac935826a9ef0686c7edc5b14716e84745d41d28974f-32181732-54ba-48e3-886a-078943e66fc5

BMW 530d F10 258

BMW 530d F10 258 Стандард: 258 hp и 560 Nm Tјунирано: 310 hp и 650 Nm

Прочитај повеќе
media-share-0-02-05-a580390944785d3778751108fb1bfd632e56987f9e8d92d43c693d76614ec7da-864f5dea-9b4d-4152-8b20-a3204e2fafcb

Alfa Romeo 159 2.4Jtd – 200 HP

Alfa Romeo 159 2.4Jtd – 200 HP Стандардно: 200 hp и 400 Nm Тјунирано: 235 hp и 480 Nm

Прочитај повеќе
media-share-0-02-05-159e28ffaba5a51d56dbe6fa80268b8c1921c4f3c57b3c23855aec8de2d0ac3d-9c7c1c45-3ce5-428e-96e1-63383ddd8993

Ford Ranger 2.2 TDCi – 160 HP

Ford Ranger 2.2 TDCi – 160 Стандардно: 160 hp и 375 Nm Тјунирано: 190 hp и 450Nm

Прочитај повеќе
media-share-0-02-05-bbcb4c6530360d376b39a707146d36f1bc20aac65165ac256259f6ba9b541c2b-d111265a-6c77-4c23-8b1f-d998f4f704a3

Opel Insignia Facelift 2.0 CDTI 140

Opel Insignia 2.0 CDTI 140 Стандард: 150 hp и 340 Nm Tјунирано: 190 hp и 440 Nm

Прочитај повеќе
media-share-0-02-05-1d5761c00f8b3f1b77842879f846dd26c4bfd25769cadbaf625001b92334f207-e87f86de-e75a-499d-813f-f348023a1325

Toyota Rav4 2.2 D4d – 150

Toyota Rav4 2.2 D4d – 150 Стандард: 150 hp и 340 Nm Tјунирано: 190 hp и 440 Nm

Прочитај повеќе
media-share-0-02-04-468c1b183e30a35682aef3376c6d2e97424eb28fc2497dde94bb4c91ea763661-8c5b4958-8809-4450-9300-a881225ba09e

Audi A5 2.0 TDI – 177 PS

Audi A5 2.0 TDI – 177 hp Stock: 177 hp 380 Nm Stage1: 210 hp 430 Nm    

Прочитај повеќе
media-share-0-02-05-fbd133e219c221f4eb230c5ed4a11340d26c56bc414c56d63a763ec696f36fd8-14c70c21-d3fe-46a5-8eaf-b3d0af6ce99d

BMW 525d f10 – 204

BMW 525d f10 – 204 Стандардно: 204 hp и 450 Nm Тјунирано: 300 hp и 620 Nm

Прочитај повеќе
media-share-0-02-04-99cedb73fe942b16a4a682215bd98a00113432840d05722e5d97f852a8ec3697-63008236-b34e-4db2-bc57-0c8136930134

Maserati Ghibli 3.0 D Stage 2

Maserati Ghibli 3.0 D – 275 PS Stock: 275 hp и 600Nm Stage 2: 325 hp и 690Nm  

Прочитај повеќе
Тјунирање преку OBD

Autotech Tuning – Eco Tuning

Tags : 

Autotech Tuning – ECO Tuning Во денешните услови за работа на современите фирми, цените на горивото значително влијаат на вкупните трошоци при работата. Без обзир дали се работи за голема компанија или мала фирма и без обзир колкав возен парк поседуваат, секој па и најмалиот процент на заштеда во горивото придонесуваат за по успешно стопанисување.

Прочитај повеќе
csm_Golf_7_150PS_am_Pruefstand_01_b6f2ff61d8

VW GOLF VII 2.0 TDI 150

Чип тјунинг е сега овозможен и за новата генерација на мотори од Воксваген групацијата. Новиот VW GOLF VII 2.0 TDI со 150кс со фабрички 150hp и 320Nm со оптимизирање на мапата од Autotech, се постигнаа перформанси од 185hp и 440Nm. Stage 1:  +35hp / + 120Nm

Прочитај повеќе
csm_VW_Touareg_Dyno_back_afbd57e145

Чип тјунинг VW Touareg

Чип тјунинг за новиот VW Touareg Performance Tuning за новиот VW Touareg 3.0TDI 204hp. Фабрички декларирани спецификации изнесуваат 204hp and 450Nm, оптимизирано на динамометар, имаме резултат од 268hp и 561Nm (Дино мерење) Чип тјунинг преку ОБД Времетраење 1ч

Прочитај повеќе
csm_VW_Golf_7_back_01_0b3fc1327e

VW Golf 7 1.6 TDI 110HP со Delphi ECU

Тјунинг на новата генерација на ECU Delphi DCM6.2 вграден во 1.6 TDI сега е достапен преку OBD (On-Board-Diagnosis) Тјунингот е изработен на дино машина. Очекуваните перформанси од 1.6 TDI со 110hp и 250Nm се 145hp и 320Nm. Достапна е и верзијата со 90hp и 230Nm. (Видете во нашата листа на автомобили) Stage 1:  +35hp / + 70Nm (Дино

Прочитај повеќе
csm_Audi_S7_Dyno_front_fefb46069a

Audi S7 4.0TFSI

Чип тјунинг за новиот Audi S7 со моторот 4.0TFSI. Фабричките спецификации на ова ауди се 420кс и 550нм (7 брзински S-Tronic менувач). Со оптимизирање од Автотек, постигнавме перформанси со Stage1 верзија од 513hp и 734Nm (Дино мерење) Stage 2 верзија е исто достапна (~540hp / 780Nm ) Времетраење на оптимизација 1,5ч  

Прочитај повеќе
csm_Seat_Leon_1.2TSI_86PS_Dyno_front_01_2aa01b76e9

SEAT LEON 5F 1.2 TSI 86HP

Чип тјунинг SEAT LEON 5F 1.2 TSI 86кс На нашиот динамометар на Seat Leon 5F измеривме 94hp и 171Nm, Фабрички овој модел е деклариран со 86hp и 160Nm . Со нашата техничка поддршка и 3 дневна работа, успеавме да изработиме stage 1 и stage 2 за зголемување на перформансите на овој автомобил. Stage 1: 115hp and 200Nm  Дино мерење Stage 1 Stage

Прочитај повеќе
csm_MB_Actros_661f87befd

MERCEDES EURO 5 EEV бришење на грешки + ADBLUE отстранување

Mercedes камионите Euro 5 EEV со Temic ECU имаат можност за Adblue Off (деактивирање на можноста за користење на Adblue) исто така и бришење на грешки. Може да се угаси пумпата и да не се дополнува течност. Се сработува преку OBDII конекција. Времетраење потребно ~1 час   Внимание: Користењето на AdBlue емулатор модули е нелегално во некои држави, посебно во државите

Прочитај повеќе
csm_MAN_TGS_41.480_vorne_7f3e08d594

MAN TG-S 480 EURO 4 исклучување EGR вентил преку OBD

На MAN Euro 4 е возможно да се исклучи the EGR вентилот (регулација за издувни гасови), без грешки на таблата после преправките преку OBD. Неисправните EGR вентили се веќе историја, нема потреба да се купуваат нови вентили.

Прочитај повеќе

Автотек тјунинг веќе 15 години е на Македонскиот пазар.

Footer With Address And Phones