Author Archives: Admin Autotech

  • 0
media-share-0-02-05-a580390944785d3778751108fb1bfd632e56987f9e8d92d43c693d76614ec7da-864f5dea-9b4d-4152-8b20-a3204e2fafcb

Alfa Romeo 159 2.4Jtd – 200 HP

Категорија:Автомобили

Alfa Romeo 159 2.4Jtd – 200 HP

Стандардно: 200 hp и 400 Nm
Тјунирано: 235 hp и 480 Nm

media-share-0-02-05-278b47e12bb52194b7df78d7e4f881615673d14b70aa2b1c3df246a58f2e6d61-5c1102e2-3971-4995-9bef-22dd76c21b32media-share-0-02-05-b47ac07413174ac51c266a85e922195122f6bf6910baffba7c690ffb0cd18c99-e9487cf2-bbc2-47ad-a174-278eef94e9e7media-share-0-02-05-8e5ca6e539ba5b6303aeaac719cfa64fd49efb2bd8f760a16539b62926b0b614-e22f251f-d825-4487-befe-854c8747bb54media-share-0-02-05-a580390944785d3778751108fb1bfd632e56987f9e8d92d43c693d76614ec7da-864f5dea-9b4d-4152-8b20-a3204e2fafcb


  • 0
media-share-0-02-05-159e28ffaba5a51d56dbe6fa80268b8c1921c4f3c57b3c23855aec8de2d0ac3d-9c7c1c45-3ce5-428e-96e1-63383ddd8993

Ford Ranger 2.2 TDCi – 160 HP

Категорија:Разно

Ford Ranger 2.2 TDCi – 160

Стандардно: 160 hp и 375 Nm
Тјунирано: 190 hp и 450Nm

media-share-0-02-05-159e28ffaba5a51d56dbe6fa80268b8c1921c4f3c57b3c23855aec8de2d0ac3d-9c7c1c45-3ce5-428e-96e1-63383ddd8993media-share-0-02-05-9d75caf39446f7d7f1268f87762a42cbd01e8af6294c90a155bc6d31832eb754-8d20bfb7-7749-4049-8599-5d7be60127c8media-share-0-02-05-c1bbcefce734342a057393789dce0ff22cd44e580b8b017cbcaab1ee7bea7cc8-f6a2dca2-20e3-4bf7-9639-a1827472befemedia-share-0-02-05-2fa5e5a22eb3c618df58e0ca4412f3763059baacb5979526faa7a4351dc0a978-60ad37da-96dd-4ced-a81f-396737929dbb


  • 0
media-share-0-02-05-bbcb4c6530360d376b39a707146d36f1bc20aac65165ac256259f6ba9b541c2b-d111265a-6c77-4c23-8b1f-d998f4f704a3

Opel Insignia Facelift 2.0 CDTI 140

Категорија:Автомобили

Opel Insignia 2.0 CDTI 140

Стандард: 150 hp и 340 Nm
Tјунирано: 190 hp и 440 Nm

media-share-0-02-05-bbcb4c6530360d376b39a707146d36f1bc20aac65165ac256259f6ba9b541c2b-d111265a-6c77-4c23-8b1f-d998f4f704a3media-share-0-02-05-caeae2d9e8369c9740a2b3ebb144ed95fc47facdaa652d08439a13bb4593b8df-b4e41d19-7730-40dc-b0ed-48ab078d3379media-share-0-02-05-4b7604d7c288b651a77283a1bd4c1fe448c9178a1d6a0a796eccc91756aba4a5-40a046a5-fe15-4b11-97e8-28806f9b9e47


  • 0
media-share-0-02-05-1d5761c00f8b3f1b77842879f846dd26c4bfd25769cadbaf625001b92334f207-e87f86de-e75a-499d-813f-f348023a1325

Toyota Rav4 2.2 D4d – 150

Категорија:Автомобили

Toyota Rav4 2.2 D4d – 150

Стандард: 150 hp и 340 Nm
Tјунирано: 190 hp и 440 Nmmedia-share-0-02-05-1d5761c00f8b3f1b77842879f846dd26c4bfd25769cadbaf625001b92334f207-e87f86de-e75a-499d-813f-f348023a1325

media-share-0-02-05-070fc5e56866081c5e7a23528b89498a3de94724c68b32e2fe434a2ae066ded5-e505cca9-0568-4948-a631-fcff83599d03media-share-0-02-05-d49e9f3c7a9a3148cdc4da7ae60c8a611edaa85b97cac036932410420543a4ca-4337c41e-7b02-4950-b352-67e28ad80eefmedia-share-0-02-05-6a0e77f9fc1da8379fdd88f50fe1ca6be36f302bfd4499725a96633fb76969ae-6362f786-4515-49fc-8fd2-a4ef55f4c6f4


  • 0
media-share-0-02-04-468c1b183e30a35682aef3376c6d2e97424eb28fc2497dde94bb4c91ea763661-8c5b4958-8809-4450-9300-a881225ba09e

Audi A5 2.0 TDI – 177 PS

Категорија:Автомобили

Audi A5 2.0 TDI – 177 hp

Stock: 177 hp 380 Nm

Stage1: 210 hp 430 Nm

media-share-0-02-04-0cea4b771baf92d5dfd898e5456d0b3e9b97874b7c8a862ee32d5e1bb230d09f-50f942a2-0167-439f-89d6-5c96eb48adad media-share-0-02-04-0ea3bc92ffe6b9678178a60fc8614dd5e75358a89f8a326b2625bb98f6b3b590-2b862696-bd4f-48bb-8edd-6d8601464b0b media-share-0-02-04-468c1b183e30a35682aef3376c6d2e97424eb28fc2497dde94bb4c91ea763661-8c5b4958-8809-4450-9300-a881225ba09e media-share-0-02-04-de2c624b1dc57feafb60d33fa6a381f9b18b23189f3a4f99dbb3d75701725383-a35a66f9-b455-410d-aadb-9a602c599d35

 

 


  • 0
media-share-0-02-05-09b6cc455e106cf76949180a3ad7e9b67fd17e552f1ee880a7b8286b92db166f-7d5d5b77-b1f4-4fbf-b52e-7b084ea412a2

  • 0
media-share-0-02-05-fbd133e219c221f4eb230c5ed4a11340d26c56bc414c56d63a763ec696f36fd8-14c70c21-d3fe-46a5-8eaf-b3d0af6ce99d

BMW 525d f10 – 204

Категорија:Автомобили

BMW 525d f10 – 204

Стандардно: 204 hp и 450 Nm
Тјунирано: 300 hp и 620 Nm

media-share-0-02-05-c4fd6f675eac83e2629783c8b82828370a18b70cdd803924e33e5a4623f67acb-4761e134-c2e1-408a-8828-42a2d3a80c9d media-share-0-02-05-aca2544b85412fea3ef7103a3a3fc2727bbf6f7a327a7c1718492002d1aa1c2b-50de02b4-80a6-42b3-8b0f-fe008b6cc6dd media-share-0-02-05-636daa71cf3f64ed7d45bf5ea0690e6ff5a21d17c67022a63fb3c2e482345e3c-b73fa1f7-92df-465e-a2d6-c02e0ece6008 media-share-0-02-05-40fce91a265bb55a37b882a79180905c9cfb11afd0dc5ddc0af7d63f151c58a4-43af665c-79ac-420b-9b75-9fdde6c9e8eb media-share-0-02-05-5a74602ffc376a21bcd03385543dbeafd2f148cbbf33fc7f2e07c6cc36326d6b-079cc1cf-8d07-4025-970b-2b0c041cda53media-share-0-02-05-fbd133e219c221f4eb230c5ed4a11340d26c56bc414c56d63a763ec696f36fd8-14c70c21-d3fe-46a5-8eaf-b3d0af6ce99d


  • 0
media-share-0-02-04-99cedb73fe942b16a4a682215bd98a00113432840d05722e5d97f852a8ec3697-63008236-b34e-4db2-bc57-0c8136930134

Maserati Ghibli 3.0 D Stage 2

Категорија:Автомобили

Maserati Ghibli 3.0 D – 275 PS
Stock: 275 hp и 600Nm
Stage 2: 325 hp и 690Nm

media-share-0-02-04-99cedb73fe942b16a4a682215bd98a00113432840d05722e5d97f852a8ec3697-63008236-b34e-4db2-bc57-0c8136930134media-share-0-02-04-c5d96d24be5ec295c7b59da522f969deb34020bbe5452ad5d774a80b487817df-4481b564-5fa4-496f-9260-004435576e45media-share-0-02-04-e7f741e35bc022b86498ebc294fddb14361d05666c3e3bc6a4ff2643bf99d9fa-ec1e5e6d-0961-443a-97f2-e460029cc631media-share-0-02-04-edd14eac4d386cc85eb009cef8fa440087b57f6d91f525dfda288f87380dae26-419d1b06-c570-4c4b-9428-0129575d5019

 


  • 0
Тјунирање преку OBD

Autotech Tuning – Eco Tuning

Категорија:Tuning

Autotech Tuning – ECO Tuning

Во денешните услови за работа на современите фирми, цените на горивото значително влијаат на вкупните трошоци при работата. Без обзир дали се работи за голема компанија или мала фирма и без обзир колкав возен парк поседуваат, секој па и најмалиот процент на заштеда во горивото придонесуваат за по успешно стопанисување. Автотек Електроник со цел да ја зголемите ефикасноста во работењето и намалите трошоците, може да Ви ги понуди услугите на ECO Tuning.

Тјунирање преку OBD

Тјунирање преку OBD

Со оптимизација на работата на моторот на Вашите возила, воедно ќе ја намалите потрошувачката на гориво, но и зголемите перформансите на Вашиот возен парк, без обзир дали се работи за патнички, леки доставни или тешки теретни возила. Со тоа ќе заштедите пари, но ќе го продолжите и работниот век на возилата кои своите најдобри перформанси ќе ги даваат на значително пониски вртежи на моторот, со што ќе се избегнат режимите на работа кога моторот троши највеќе енергенти.
Како функционира ECO Tuning? Со ремап на електронската единица на возилото, Автотек Електроник ја оптимизира работата на моторот и на најдобар можен начин ги користи скриените резерви кои ги остава секој производител. Со зголемување на вредностите на вртежниот момент и достапноста на истите многу порано, со дозираното зголемување на моќноста се добива рецептот на успехот за Вашата заштеда.
Секако сега следи прашањето зошто фабриката не го сторила ова? Одговорот е повеќе или помалку едноставен! Масовното производство и глобалниот пазар изискуваат од производителот да ги прилагоди условите на експлоатација и за просторот во Јужна Америка и за Сибир. Втора причина е што производителот со тоа што не го искористува полниот потенцијал на моторот сам на себе си остава можност да во иднина само софтверски ја освежи гамата на мотори, претставувајќи ја како и нова и редизајнирана. Вакви примери има безброј.
Зборувајќи за процентите на заштеда, истите во просек се движат околу 15%, во зависност од тоа каде возилото примарно се движи, дали се во прашање авто патишта или локална тргни-застани испорака. Друг клучен фактор е човекот, возачот, кој мора да знае и да сака да ја искористи дадената можност. Простата математика во секој случај ни говори да инвестирањето во ECO Tuning веќе се исплатува во интервалот од 15000 – 20000 км. Во превод, веќе во втората половина од годината едно Ваше просечно службено возило започнува да штеди.
Наместо парите да ги давате на гориво, можете да ги искористите во развој на Вашиот сопствен бизнис кој утре ќе Ви донесе додатна заработка.


  • 0
csm_Golf_7_150PS_am_Pruefstand_01_b6f2ff61d8

VW GOLF VII 2.0 TDI 150

Категорија:Разно

Чип тјунинг е сега овозможен и за новата генерација на мотори од Воксваген групацијата. Новиот VW GOLF VII 2.0 TDI со 150кс со фабрички 150hp и 320Nm со оптимизирање на мапата од Autotech, се постигнаа перформанси од 185hp и 440Nm.

Stage 1:  +35hp / + 120Nm


Footer With Address And Phones