Author Archives: tuning

  • 0
csm_VW_Touareg_Dyno_back_afbd57e145

Чип тјунинг VW Touareg

Категорија:Автомобили

Чип тјунинг за новиот VW Touareg

Performance Tuning за новиот VW Touareg 3.0TDI 204hp.

Фабрички декларирани спецификации изнесуваат 204hp and 450Nm, оптимизирано на динамометар, имаме резултат од 268hp и 561Nm (Дино мерење)

Чип тјунинг преку ОБД

Времетраење 1ч


  • 0
csm_VW_Golf_7_back_01_0b3fc1327e

VW Golf 7 1.6 TDI 110HP со Delphi ECU

Категорија:Автомобили

Тјунинг на новата генерација на ECU Delphi DCM6.2 вграден во 1.6 TDI сега е достапен преку OBD (On-Board-Diagnosis)

Тјунингот е изработен на дино машина.

Очекуваните перформанси од 1.6 TDI со 110hp и 250Nm се 145hp и 320Nm. Достапна е и верзијата со 90hp и 230Nm. (Видете во нашата листа на автомобили)

Stage 1:  +35hp / + 70Nm (Дино мерење)


  • 0
csm_Audi_S7_Dyno_front_fefb46069a

Audi S7 4.0TFSI

Категорија:Автомобили

Чип тјунинг за новиот Audi S7 со моторот 4.0TFSI.

Фабричките спецификации на ова ауди се 420кс и 550нм (7 брзински S-Tronic менувач). Со оптимизирање од Автотек, постигнавме перформанси со Stage1 верзија од 513hp и 734Nm (Дино мерење)

Stage 2 верзија е исто достапна (~540hp / 780Nm )

Времетраење на оптимизација 1,5ч

 


  • 0
csm_Seat_Leon_1.2TSI_86PS_Dyno_front_01_2aa01b76e9

SEAT LEON 5F 1.2 TSI 86HP

Категорија:Автомобили

Чип тјунинг SEAT LEON 5F 1.2 TSI 86кс

На нашиот динамометар на Seat Leon 5F измеривме 94hp и 171Nm, Фабрички овој модел е деклариран со 86hp и 160Nm .

Со нашата техничка поддршка и 3 дневна работа, успеавме да изработиме stage 1 и stage 2 за зголемување на перформансите на овој автомобил.

Stage 1: 115hp and 200Nm 

Дино мерење Stage 1

Stage 2: 130hp and 215Nm 

Дино мерење Stage 2


  • 0
csm_MB_Actros_661f87befd

MERCEDES EURO 5 EEV бришење на грешки + ADBLUE отстранување

Категорија:Камиони

Mercedes камионите Euro 5 EEV со Temic ECU имаат можност за Adblue Off (деактивирање на можноста за користење на Adblue) исто така и бришење на грешки. Може да се угаси пумпата и да не се дополнува течност.

Се сработува преку OBDII конекција.
Времетраење потребно ~1 час

 

Внимание: Користењето на AdBlue емулатор модули е нелегално во некои држави, посебно во државите во Европската Унија. Купување и поседување на уредите не е забрането, но користење на модулот може да ги наруши еколошките стандарди.

Продуктот е наменет да се користи во државите каде што не е задолжително да се следат еколошките стандарди. Целосна одговорност за користење на уредот воедно со последиците е личен избор. Не прифаќаме никаква одговорност за последиците кои се поврзани со користење на рекламации за Blue модулите


  • 0
csm_MAN_TGS_41.480_vorne_7f3e08d594

MAN TG-S 480 EURO 4 исклучување EGR вентил преку OBD

Категорија:Камиони

На MAN Euro 4 е возможно да се исклучи the EGR вентилот (регулација за издувни гасови)без грешки на таблата после преправките преку OBD.

Неисправните EGR вентили се веќе историја, нема потреба да се купуваат нови вентили.


Footer With Address And Phones